Over

Atelier Werfklei is ontstaan in een grote werfkelder aan de Oudegracht onder stadskasteel Payenborch in het historische stadscentrum van Utrecht. In de kelder huisveste daarvoor keramiekatelier Artigas. Inmiddels is Werfklei verhuist naar de creatieve broedplaats Vechtclub XL in het voormalige magazijn van de ‘Onderlinge Pharmaceutische Groothandel’, onderdeel van het voormalige OPG-complex. Dit terrein (circa 12.000 m2 bebouwd oppervlak) ligt net buiten het centrum van Utrecht, aan het Merwedekanaal in Transwijk. Het is een industrieel pand, gebouwd in de jaren vijftig met een afgerond zaagtanddak en mooie lichtinval vanaf boven.

Atelier Werfklei beschikt over alle materialen, gereedschappen en veel ruimte. Er zijn 10 elektrische draaischijven, ruimte voor glazuur-en decoratie technieken, 2 ovens en een goede werksfeer. In het atelier wordt naast tijdloos ambachtelijk gebruiksgoed ook het N.E.A. porselein (No elephants allowed), versterkers voor de Iphone, en baby op schaal (schalen) gemaakt. Er worden keramiek cursussen en workshops gegeven door Reinier Sinke. Hij heeft de kunst geleerd van o.a. Thomas Konig, Mieke de Groot, Mathieu van der Giessen, Lucky Lambo, Judith Bloedjes, Bo Filarski en Kees Agterberg.

Naast Reinier geeft sinds oktober 2015 ook Anne Boeschoten les en workshops. Zij begon als leerling bij Reinier en heeft inmiddels ook ervaring opgedaan bij Judith Bloedjes (porselein draaien) en Trudy Otterspeer (plateel schilderen). Kijk voor een overzicht van Anne’s werk op deze website.

In September 2016 hebben zich drie nieuwe docenten aangesloten bij Werfklei om lessen te geven: Kees Agterberg, Jolanda Muurman en Belinda van Buiten

Kijk ook eens bij: ACERAMICA  –  KLEISCHOOLKLEIMARKTANNE+WERFKLEI