Docenten

Schermafbeelding 2016-11-29 om 12.10.56.pngReinier Sinke richtte Atelier Werfklei op toen hij het atelier overnam van Kees Agterberg in een oude Werfkelder in hartje Utrecht. Reinier studeerde o.a. aan de HKU en SBB in Gouda. Sindsdien geeft hij lessen en workshops. Ook maakt hij eigen werk zoals de  iPhone versterker, ‘baby op schaal’ en kommen en vazen met kristal glazuur. Momenteel is hij druk met het oprichten van een atelier in Sint Anthonis.

kees

Kees Agterberg studeerde aan de kunstacademies van Utrecht en Amsterdam.
Daarna werkte hij in verschillende keramiekwerkplaatsen in Nederland en Portugal en startte zijn eigen atelier en Pottenbakkerij Artigas. Daar maakt hij vrij werk en werkt hij in opdracht. Kees Agterberg werkt met steengoed en porselein: kleisoorten die beide een karakteristieke uitstraling hebben. Door het aanbrengen van glazuurlaag over glazuurlaag bereikt hij de gewenste kleur, diepte en krijgt zijn keramiek de kenmerkende uitstraling. Kees geeft les op zaterdagochtend.

In de zomer geeft hij les in Portugal.  Zie hiervoor:  A CERÂMICA.

schermafbeelding-2016-11-22-om-14-32-32Jolanda Muurman: “Klei is een fascinerend materiaal en het is minstens zo fascinerend om mee te werken. Als klein kind probeerde ik al tuinaarde te mengen met tandpasta m een kleiachtige massa te maken. Jaren later heb ik met succes de opleiding tot keramist gevolgd bij de SBB te Gouda en me na de basisopleiding verder gespecialiseerd in draaien en glazuren. Ik leer iedere week weer van het lesgeven bij Werfklei en ben nog lang niet doorgedraaid!”

Jolanda geeft les op de vrijdagmiddag en avond, en haar werk is te vinden op haar Etsy en Facebook pagina.

Ton van Schagen werkt sinds 2000 als draaier TONen ontwerper bij Mobach keramiek in Utrecht. Hij studeerde keramiek en schilderen/grafiek aan de Gerrit-Rietveld academie in Amsterdam. Ook heeft hij de opleiding keramiek aan de SBB Midden Holland in Gouda gevolgd.

Naast zijn werk bij Mobach maakt hij eigen werk. Ton heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in raku-keramiek, vervaardigd uit porselein of steengoed, al dan niet vermengd met zilverzand.

Momenteel is zijn werk te koop in atelier de Test in Zuidzande. Ton geeft les op maandagavond en dinsdagavond.

HiuJenwerk

Hiu Jen Lai werkt sinds 2014 als een beeldend avonturier. Dit houdt in dat ze zowel autonoom beeldend werk maakt als kunstzinnige lessen verzorgt. Ze is afgestudeerd in Fine Art & Design in Education aan de HKU. Ze begon in de les bij Kees en is sindsdien zo gefascineerd door klei en draaien, waardoor pottenbakken een onderdeel is geworden van haar avontuur.

Hiu Jen geeft les op donderdagavond.

Anne Kuchen is autonoom beeldend kunstenaar. IMG-6172Ze maakt keramisch gebruiksgoed en combineert dit met haar grafische werk. Ze is afgestudeerd in fine art & design in education aan de HKU. Voor de kunstacademie verzorgt ze de seminars in atelier Werfklei.,

Anne Kuchen geeft les op de woensdagmiddag en de woensdagavond.